top of page

ishan13 群組

公開·41 位會員

[DIREKTESENDT TV] Japan Norge 05/08/2023


Japan-Norway Partnership for Computing in Space Science - ProsjektbankenJapan-Norway Partnership for Computing in Space ScienceNorway and Japan are very active in space science research, in particular in the context of the exploration of ionosphere and space by spacecraft, such as scientific rockets and satellites. The ionosphere is the uppermost part of the Earth atmosphere.
Flybilletter til Japan | FINN reise


Japan har et temperert monsunklima, med tydelige skiller i nedbør og temperatur mellom årstidene. Nord i landet er det kalde, forblåste vintre, mens det i de sørlige delene er nærmest tropisk klima. Forurensning av luft og ferskvann er blant Japans største miljøproblemer. Rundt år 300 f. v. t. kom innflyttere fra det kinesiske og koreanske fastlandet til det som i dag er Japan.


Japans ambassade i Norge | Oslo - Facebook


En studie av boligens betydning som velferdsgode i Japan


På midten av 1800-tallet førte amerikansk press til at landet igjen åpnet seg for omverden. Makten ble igjen samlet rundt keiseren, som startet store moderniseringsreformer i hele samfunnet. På kort tid ble Japan et av de mektigste landene i Øst-Asia. Under andre verdenskrig deltok landet på Tysklands side, og i 1945 slapp de allierte atombomber over byene Nagasaki og Hiroshima. Dette satte et punktum for andre verdenskrig, og er eneste gang atombomber har blitt brukt som våpen i krig. Japan var under amerikansk okkupasjon i syv år etter krigen. En ny, pasifistisk grunnlov og et parlamentarisk system ble innført etter amerikansk modell.


FN-rollespill FN-sambandet tilbyr skoleåret 2022/23 et rollespill der elevene skal simulere Sikkerhetsrådet for å forsøke å løse en konflikt (konflikten i Mali). Japan er medlem av Sikkerhetsrådet, og avsnittene som følger er informasjon knyttet til dette spillet. Les mer om FN-rollespillet her. Forholdet til andre land i Sikkerhetsrådet Japan er en global stormakt når det kommer til teknologisk utvikling og økonomiske muskler. De ble medlem av FN i 1956, og er medlem av en rekke andre viktige organisasjoner. Blant annet OECD og G7. Selv om de har frasagt seg retten til å erklære krig, har de et av verdens sterkeste militærvesener.


Myndighetene utformer ofte reguleringer og tiltak i tett samarbeid med de viktigste bedriftene for å sikre stabil utvikling. Landet ble hardt rammet av den asiatiske finanskrisen på 1990-tallet, men tok seg inn igjen utover på 2000-tallet. Finanskrisen i 2008 og tsunamikatastrofen i 2011 påvirket økonomien negativt. En minkende yrkesaktiv befolkning og en voldsom eldrebølge krever nytt pensjonssystem, og myndighetene har satt et mål om å ta imot 500. 000 arbeidere fra utlandet innen 2025, som følge av den voksende eldre befolkningen. Sommeren 2018 ble det også signert en frihandelsavtale mellom EU og Japan, som til sammen står for en tredel av verdensøkonomien.


I begynnelsen besto samfunnet av mange små klaner, men etter hvert vokste det fram keiserdømme, styrt av rivaliserende shoguner (overgeneraler). Japan ble samlet til ett rike rundt år 1600, etter en serie kriger. De neste 250 årene var landet mer eller mindre stengt for omverden under Tokugawadynastiet.


Etter å ha gjenoppbygd industrien sin på svært kort tid etter ødeleggelsene fra andre verdenskrig opplevde Japan en enorm økonomisk vekst fra 1960-tallet og utover. En svært høyt utdannet befolkning, politisk stabilitet og eksisterende industrielle strukturer fra før krigen gjorde den eksplosjonsartede veksten mulig. Japan har ikke markedsøkonomi i tradisjonell forstand, ettersom båndene mellom næringslivet og staten er spesielt tette.


Energitilgang og bruk av kjernekraft, sammen med treg økonomi og en aldrende befolkning, er blant de største utfordringene Japan står overfor. I tillegg er forholdet til Kina tidvis spent, særlig rundt en uenighet om hvem som eier øygruppen Senkaku (Diaoyu på kinesisk). Samtidig fortsetter handel og investeringer å blomstre mellom de to landene. Levestandarden i Japan er høy, og forbedringene som har kommet som følge av økonomisk vekst er ganske jevnt fordelt. Japan er en av verdens største og viktigste økonomier. Landet er verdensledende på en rekke områder innenfor elektronikk og IT. Mindre enn 15% av Japans areal blir brukt til jordbruk. Det viktigste produktet er ris.


Det samme gjelder den norske laksen, som også har en helt spesiell status i Japan, sier Nesvik. Kokkekunst Japan er på mange måter det markedet i verden som har hatt størst betydning for det norske lakreseventyret. Samareidet mellom Norge og Japan har gjort sushi og norsk laks til en verdensomspennende mattrend. - Jeg har fått smake på utrolig mye god sjømat her i Japan. Norge har råvarer i verdensklasse, men vi har litt å lære når det gjelder tilberedning av sushi og sashimi all den tid vi jevnlig vinner VM for kokker, sier Nesvik. KontakterTel:970 55 024mrd@nfd. dep.


Japans ambassade i Norge - Stipendportalen


Markedsførte norsk makrell i Japan | Nærings- og fiskeridepartementetDelFiskeriminister Harald T. Nesvik fikk både se og smake makrell fra hjemlige trakter da han besøkte havnebyen Choshi i Japan tirsdag. Fiskeriminister Harald T. Nesvik. Japan er Norges desidert største marked for makrell. I fjor eksporterte vi makrell for 1 milliard kroner til Japan. Store deler kommer fra Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Rogaland, som er de største norske makrellfylkene.


Japan - Norge - 24.04.2016 14.00 - Norges Fotballforbund


The partnership will also provide a framework for research collaboration between the countries through increased mobility of researchers at all levels. We will establish a joint course in numerical simulations of space environment, organise schools and symposia on computing in space data science, targeted scientific workshops, and encourage student exchange and staff mobility. All activities will be related to ongoing research projects, including joint sounding rocket experiments, satellite experiments, and larger exploratory missions, such as the joint European-Japanese BepiColombo mission to Mercury. We will focus on numerical modelling of physical processes, performance of instruments, and data analysis. The main partners: the University of Oslo, Kobe University, and Kyoto University will form together two national hubs for research and education in computing in space science.


Norge skuffet i Japan - Norsk Golf


關於

歡迎光臨群組!您可以和其他會員連線,取得更新並分享影片。

會員

 • 13
 • jan pakhi
  jan pakhi
 • Black Adam
  Black Adam
 • Devit Lee
  Devit Lee
 • nahid iqbal
  nahid iqbal
bottom of page